04/10/2017 Athens Coffee Festival 2017

Athens Coffee Festival 2017
Και στο φετινό Αthens Coffee Festival που πραγματοποιήθηκε 30/09-02/10, η taf παρουσίασε μοναδικά espresso shots στο espresso bar που αυτή τη χρονιά, εκτός από την γνωστή πλέον και εξαιρετική για την απόδοση της μηχανή La Marzocco Strada έκανε την πρώτη του εμφάνιση το modbar. Η ομάδα των barista της taf παρασκεύασε τον καφέ single estate Telia Herbazu micromill καθώς επίσης τον Nekisse Magokoro Estates της Ninety Plus.

Στο brew bar οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν καφέδες Gesha της Ninety Plus οι οποίοι παρουσιάστηκαν και στο τραπέζι του public cupping που πραγματοποιήθηκε την τελευταία ημέρα του φεστιβάλ, με τον Στέφανο Δωματιώτη και τον Γιάννη Ταλούμη. Είχε προηγηθεί ένα public cupping το Σάββατο με τίτλο Costa Rica Variety Evolution με τον Γιάννη Ταλούμη, το οποίο εστίαζε στο ρόλο της ποικιλίας του καφέ στη διαμόρφωση κάθε γευστικού προφίλ, με νέες αφίξεις καφέδων της σειράς single estate.

Όσοι πέρασαν από το περίπτερο της taf είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε τρεις διαφορετικές γευσιγνωσίες καφέδων, στο Costa Rica Variety Evolution, στο Limited Reserve και στο Best Ninety Plus Gesha, οι οποίες επαναλήφθηκαν αρκετές φορές στα πλαίσια του τριήμερου φεστιβάλ.

Τέλος, κατά τη διάρκεια του τριημέρου πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις του Γιάννη Ταλούμη με τίτλο «Εδώ είναι το ταξίδι: Αναζητώντας νέες ποικιλίες καφέ ανά την υφήλιο» , του Στέφανου Δωματιώτη σχετικά με τις μεθόδους παρασκευής για brew και τέλος του ιδίου μαζί με τον Κωνσταντίνο Ιατρίδη με τίτλο «Espresso για αρχάριους».

Είναι ιδιαίτερη η χαρά για την taf να μπορεί να μεταδίδει τις αξίες της μέσα από δράσεις και φεστιβάλ, έτσι ώστε οι καταναλωτές μέσα από αυτές τις ενέργειες να είναι σε θέση να λαμβάνουν και να αντιλαμβάνονται το taf taste experience.