Το Σάββατο 14/12 ο Γιάννης Ταλούμης και το Εrgon House πραγματοποίησαν ένα μοναδικό coffee tasting experience event με στόχο να μυήσουν λάτρεις του καφέ και όχι μόνο, στα μυστικά της επεξεργασίας αυτού του πολύτιμου καρπού.
Στις 12 το μεσημέρι και για λίγες ώρες το Ergon House στην οδό Μητροπόλεως γέμισε με αρώματα καφέ από την Βραζιλία, την Υεμένη, την Κένυα και την Αιθιοπία.
Οι καφέδες που πρωταγωνίστησαν σε αυτή την μοναδική γευστική δοκιμή ήταν:
Cup Profile: pineapple, blueberries, dried banana, juicy body, balanced acidity
Cup profile: sweet, milk chocolate, herbal, red fruits, creamy body
Cup profile: citrus, hibiscus, gooseberry, white grapes, delicate – smooth, balanced
& ένας ξεχωριστός καφές από νέο micro-lot project από την Υεμένη.
Ο Γ. Ταλούμης, με τον δικό του μοναδικό τρόπο προσπάθησε να μεταδώσει όλη τη μαγεία και τις λεπτές αποχρώσεις γεύσεων του καφέ.
Σημαντικό να αναφέρουμε ότι οι συμμετέχοντες είχαν την δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με άφρυτο καφέ σε κόκκους, καθώς πραγματοποιήθηκε και μια επίδειξη roasting από τον Γιάννη Ταλούμη, ο οποίος έδωσε κάποιες χρήσιμες πληροφορίες αναφορικά με την μοναδική αυτή τέχνη του καβουρδίσματος του καφέ, που σε μεγάλο ποσοστό, επηρεάζει το τελικό γευστικό αποτέλεσμα στο φλιτζάνι.