Comandante Grind & Brew Cup in Athens!
Blades and grinders in action
Την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε το πρώτο Comandante Grind and Brew Cup στην Αθήνα, το οποίο διοργανώθηκε από την taf.
Ο διαγωνισμός έλαβε χώρα στο The Loft στο κέντρο της Αθήνας και είχαμε τη χαρά και την τιμή να έχουμε κοντά μας την Alexa Fessler και τον Marcel Camero Diaz από την Comandante, προκειμένου να παρακολουθήσουν από κοντά το διαγωνισμό, να παρουσιάσουν τους χειροκίνητους μύλους και δώσουν το έπαθλο στον νικητή!
Οι συμμετέχοντες – ως επί το πλείστον barista και άνθρωποι που έχουν πάθος για τον καφέ – έφτασαν στον χώρο διεξαγωγής γεμάτοι ενθουσιασμό και έτοιμοι να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό. Κοντά μας είχαμε και τα μέλη της κριτικής επιτροπής – τον Τάσο Δεληχρήστο πιστοποιημένο κριτή WBC, τον Γιώργο Κουστουμπάρδη πιστοποιημένο κριτή WBC & Ninety Plus Maker, τον Γιάννη Ταλούμη CEO & Head of Quality της taf και τον Στέφανο Δωματιώτη πιστοποιημένο κριτή WBC και World Brewers Champion 2014.
Η ημέρα ξεκίνησε με μία παρουσίαση του μύλου από την ομάδα της Comandante, με εστίαση στον ρόλο των nitro blades. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τη λειτουργία του μύλου και να ακούσουν για τα πλεονεκτήματα του.
Στη συνέχεια ξεκίνησε ο γύρος αποκλεισμού για τις τρεις ομάδες συμμετεχόντων, οι οποίες διαμορφώθηκαν έπειτα από κλήρωση.
Ο γύρος αποκλεισμού ανέδειξε τρεις φιναλίστ οι οποίοι συμμετείχαν στον τελικό γύρο. Πριν από τον γύρο που θα αναδείκνυε τον τελικό νικητή, είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε άλλη μία παρουσίαση από την ομάδα της Comandante για την εταιρία και τους χειροκίνητους μύλους άλεσης. Στη συνέχεια ακούσαμε τον Κωνσταντίνο Ιατρίδη, barista της taf, να μας μιλάει για την εμπειρία του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα barista που πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο στη Σεούλ της Νότιας Κορέας, όπου και κατέκτησε τη 13η θέση. Κατά την παρουσίαση του, ο Κωνσταντίνος Ιατρίδης χρησιμοποίησε μύλο άλεσης Comandante, επομένως η ομιλία του είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους παρευρισκομένους.
Ο κύκλος των παρουσιάσεων ολοκληρώθηκε με μία παρουσίαση από τον Στέφανο Δωματιώτη σχετικά με τη συμμετοχή σε παγκόσμια και εθνικά πρωταθλήματα, τον ρόλο που έχει η σωστή προετοιμασία και η σημασία της γνώσης και της εμπειρίας που λαμβάνει ο barista μέσα από τη συμμετοχή του στα πρωταθλήματα αυτά.
Ακολούθησε ο τελικός γύρος, ο οποίος ολοκληρώθηκε με αγωνία, καθώς ισοβάθμησαν οι δύο πρώτοι συμμετέχοντες βάσει της βαθμολογίας που προέκυψε – η Αποστολία Σαραντίδου από το Las Ramblas και ο Ανδρέας Μαντζινός από το Hacienda. Ετσι, για την ανάδειξη ενός νικητή, προχωρήσαμε σε ακόμα έναν γύρο, τον Super Finals!
Τελικός νικητής «στέφθηκε» ο Ανδρέας Μαντζινός από το Hacienda, ο οποίος παρέλαβε τον χρυσό χειροκίνητο μύλο Comandante από την ομάδα της εταιρίας!
Ευχαριστούμε ιδιαίτερα όλους τους συμμετέχοντες και τους συγχαίρουμε για την προσπάθεια τους! Ένα μεγάλο ευχαριστώ και την κριτική επιτροπή για το σημαντικό της έργο.
Μπορείτε να δείτε το βίντεο που αφορά τη συγκεκριμένη εκδήλωση παρακάτω: