Τον περασμένο Σεπτέμβριο, κατά τη διάρκεια ενός cupping session στην Ιbagué της Κολομβίας για την αξιολόγηση των καφέδων της φάρμας Monteverde, ο Γιάννης Ταλούμης δοκίμασε ένα καφέ με πολλές δυνατότητες, που όμως οι γεύσεις του δεν ήταν ευδιάκριτες, κάτι που απέδωσε σε κακή διαδικασία επεξεργασίας. Ο καφές ανήκε στη Φάρμα La Lorena του Hugo Mora, στη περιοχή της Tolima, την οποία και επισκέφθηκε, όπου διαπίστωσε πως ο χώρος και ο εξοπλισμός επεξεργασίας των κόκκων μείωνε σημαντικά την ποιότητα της γεύσης, καθώς για να στεγνώσει ο καφές χρησιμοποιούνταν ένας χώρος μεταξύ της στέγης και των δωματίων του σπιτιού, κάτι το οποίο ήταν ανεπαρκές γιατί η οροφή κάλυπτε τον ήλιο.
Έτσι, η taf ανέλαβε, στα πλαίσια του προγράμματος Taf Direct Relationship Program, να χρηματοδοτήσει τη κατασκευή ενός χώρου σαν θερμοκήπιο με υψωμένα κρεβάτια με πλέγμα, στο οποίο κάθονται οι κόκκοι για να στεγνώσουν. Η χρηματοδότηση ήταν σημαντική για τη φάρμα La Lorena, καθώς τους επέτρεψε να αυξήσουν την αποτελεσματικότητα της διαδικασίας επεξεργασίας του καφέ και να βελτιώσουν την ποιότητα του, οδηγώντας σε αυξημένη κερδοφορία. Μέσω του προγράμματος Taf Direct Relationship η taf δημιουργεί δυνατές συνεργασίες και σχέσεις εμπιστοσύνης, και στηρίζει πάντα τις τοπικές κοινωνίες των παραγωγών καφέ με τους οποίους συνεργάζεται.
Δείτε περισσότερα: https://thecoffeepursuit.com/2023/04/02/helping-la-lorena-farm-in-colombia/