Η taf ταξίδεψε μέχρι την Ιβηρική χερσόνησο και την μαγευτική Βαρκελώνη, μετά από πρόσκληση του Brew Guest Bar, για να βρεθεί στο Independent Coffee Festival 31/10-2/11.
Προσφέραμε σε επαγγελματίες του χώρου της εστίασης καθώς και coffee aficionados, μοναδικά φλιτζάνια καφέ φίλτρου με τους εξαιρετικούς καφέδες Divino Nino, To la Reserve, Yirgacheffe To La, Geisha La Palma y El Tucan & Jasper, αναδεικνύοντας με μοναδικό τρόπο τα ξεχωριστά γευστικά τους προφίλ.
Στις 31/10 & 1/11 η taf πραγματοποίησε ένα workshop, ειδικά σχεδιασμένο από τον Γιάννη Ταλούμη, με στόχο να μυήσει τους συμμετέχοντες στην «νέα εποχή» για τους καφέδες της Αιθιοπίας.
Το workshop χωρισμένο σε 2 μέρη, ξεκίνησε με ένα cupping, κατά το οποίο ο Γιάννης Ταλούμης παρουσίασε στους παρευρισκόμενους, καφέδες από το project To la: Ethiopia Enhanced, συγκεκριμένα τους Jasper (carbonic maceration), Supernatural 2,4,5 & 6, Reserve (carbonic maceration) & Amber (carbonic maceration). Οι συγκεκριμένοι καφέδες, συνδυάζουν την αδιαμφισβήτητη ποιότητα της Αιθιοπίας με την καινοτομία και τον πειραματισμό στο processing από την έμπειρη ομάδα του Project Origin, δίνοντας στο φλιτζάνι εκθαμβωτικό αποτέλεσμα.
Στην συνέχεια ο barista μας Σάββας Πετρούτσος, επιστρατεύοντας την άρτια τεχνογνωσία και εμπειρία του, ανέλαβε να παρουσιάσει και να εκπαιδεύσει το κοινό σε έναν καινοτόμο τρόπο hand brew με την χρήση του Gem series set, σχεδιασμένα από τον Στέφανο Δωματιώτη, με στόχο την εξασφάλιση του ιδανικότερου αποτελέσματος στο φλιτζάνι.
Καθ’ όλη την διάρκεια του workshop o Γιάννης Ταλούμης μοιράζονταν με τους παρευρισκόμενους μικρά μυστικά και αξιοσημείωτες λεπτομέρειες που κάνουν την διαφορά αναφορικά με αυτούς τους εξαιρετικούς και καινοτόμους καφέδες και την διαδικασία παρασκευής τους.
Ευχαριστούμε πολύ IBCF για την πρόσκληση και την μοναδική εμπειρία που ζήσαμε μαζί!