7-9/11/2018 3η θέση στο World Brewer’s Cup 2018 για τον barista της taf, Στάθη Κορέμτα

Την τρίτη θέση κατέλαβε ο Στάθης Κορέμτας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Brewer’s Cup που διεξήχθη στο Belo Horizonte στη Βραζιλία 7-9 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο του World Coffee Events. Ο Στάθης, που για τρίτη χρονιά φέτος κέρδισε το ελληνικό πρωτάθλημα, εκπροσώπησε την Ελλάδα και κέρδισε την 3η θέση για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Την Τετάρτη 7/11 διεξήχθη το Compulsary round. Η taf για μια ακόμα συνεχή χρονιά, υποστήριξε το event, το οποίο προωθεί τις αξίες της ποιότητας στον κόσμο του καφέ. Στο πλαίσιο του product sponsoring, ο Yiannis Taloumis διάλεξε ένα exceptional microlot, Yellow Catuai 62 με ενα ξεχωριστό processing, semi carbonic maceration απο τους μακροχρόνιους συνεργάτες μας και φίλους στην Daterra Coffee. Λόγω δυσκολιών εξαγωγής του καφέ στην Βραζιλία εμπιστευτήκαμε το roasting curve στα χέρια του δεξιοτέχνη roaster Marcelo Pazzinato! Το αποτέλεσμα ήταν καταπληκτικό! Ο ίδιος καφές σερβιρίστηκε στο brew bar με μεγάλη απήχηση στους λάτρεις του καφέ που τον δοκίμασαν.

Στις 8/11 διεξήχθη ο 1ος γύρος του διαγωνισμού. Ο Στάθης Κορέμτας παρουσίασε το open service του και διαγωνίσθηκε στην παρασκευή καφέ φίλτρου, χρησιμοποιώντας καφέ από την παραγωγό Ninety Plus. Πρόκειται για μια εξαιρετική ποικιλία, την Geisha με natural processing από τον Παναμά, που ανήκει στην σειρά Maker Series. Με μεγάλη επιτυχία κατάφερε να περάσει στον 2ο γύρο ανάμεσα σε ακόμα πέντε διαγωνιζόμενους.

Στις 9/11 έλαβε χώρα ο μεγάλος τελικός, όπου ο barista της taf Στάθης Κορέμτας κατάφερε να κατακτήσει την 3η θέση ανάμεσα στους κορυφαίους του κλάδου. Αισθανόμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι και είμαστε ευτυχείς που είχαμε την ευκαιρία να υποστηρίξουμε το World Brewer’s Cup και να αποκτήσουμε αναμνήσεις και εμπειρίες που θα μας συνοδεύουν στην πορεία μας! Until next year in Boston USA!

Ranking:
1st – Emi Fukahori – Switzerland
2nd – Regine Wai Yee Beng- Malaysia
3rd – Stathis Koremtas – Greece
4th – Pang-Yu Liu – Taiwan
5th – Kaoru Kamiyama – Japan
6th – Yeo Qing He – Singapore