Η Taf barista team βρέθηκε στο café show, Seoul 9-12/11, στα πλαίσια της συμμετοχής του barista μας Κωνσταντίνου Ιατρίδη στο WBC 2017. Με ομαδική συνεργασία, αλληλοϋποστήριξη και προσπάθεια, ο Κωνσταντίνος κατάφερε να περάσει 10ος στα semi finals του διαγωνισμού και τελικά να λάβει την 13η θέση στην γενική κατάταξη, ανάμεσα σε 58 χώρες.
Ο Κωνσταντίνος χρησιμοποίησε καφέ από το Magokoro Estates της Ninety Plus στην Αιθιοπία, με καινοτόμο processing από τον Semeon Abay. Στο πρόγραμμα του παρουσίασε 3 καινοτομίες:
– Αφαίρεσε το Silver skin από τον καβουρδισμένο κόκκο, κάνοντας 2 διαφορετικές αλέσεις, ώστε να μειώσει την ξηρότητα το κόκκου και να έχει ένα πιο «καθαρό» aftertaste
– Πάγωσε τον καφέ του για «αποτέλεσμα» με περισσότερο consistency και flavors.
– Tέλος, έκανε extraction με περισσότερη διάρκεια, παίρνοντας έτσι longer shots ενισχύοντας το flavor.
Εδώ μπορείτε να παρακολουθήσετε την παρουσίαση του Κωνσταντίνου Ιατρίδη στα semi-finals https://worldbaristachampionship.org/2017-world-barista-championship-seoul/
Το επίπεδο του διαγωνισμού ήταν πολύ υψηλό και έτσι, η εμπειρία και οι επιπλέον γνώσεις που αποκομίσαμε από αυτή μας τη συμμετοχή είναι πολύ σημαντικές για εμάς και θα θέσουν τη βάση για να γίνουμε ακόμα καλύτεροι και να επιστρέψουμε με νέες ιδέες στα προσεχή πρωταθλήματα.
Ευχαριστούμε όλους όσους συμμετείχαν σε αυτό το εξαιρετικό project και την ιδιαίτερα την Ninety Plus, για όλη την υποστήριξη!
Τέλος, οι επισκέπτες του café show, είχαν την ευκαιρία το Σάββατο 18/11 να δοκιμάσουν exceptional shots taf Competition blend στο επίσημο WBC espresso bar by Daterra.