20/06/2017 3η θέση στον κόσμο για τον barista της taf, Στάθη Κορέμτα

3η θέση στον κόσμο για τον barista της taf, Στάθη Κορέμτα
Την τρίτη θέση κατέλαβε ο Στάθης Κορέμτας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Brewers Cup που διεξήχθη στην Βουδαπέστη 13-15 Ιουνίου. Ο Στάθης, που για δεύτερη χρονιά φέτος κέρδισε το ελληνικό πρωτάθλημα, εκπροσώπησε την Ελλάδα ανάμεσα σε 41 χώρες του κόσμου.

Διαγωνίσθηκε στην παρασκευή καφέ φίλτρου, χρησιμοποιώντας καφέ από την παραγωγό Ninety Plus. Πρόκειται για μια εξαιρετική ποικιλία, την Geisha από τον Παναμά, που ανήκει στην σειρά Maker Series, ένα project για το οποίο έχουν εργαστεί κάποιοι από τους καλύτερους barista του κόσμου, μεταξύ τους και ο Στέφανος Δωματιώτης, παγκόσμιος πρωταθλητής και head barista trainer της taf, που προπόνησε τον Στάθη για το πρωτάθλημα.

H Μaker Series Geisha έχει αποδώσει μια σπάνια πολυπλοκότητα αρωμάτων και γεύσεων στο φλιτζάνι. Τον καφέ καβούρδισε με επιδεξιότητα ο head roaster της taf Ηλίας Ταλούμης. Ο Στάθης κατάφερε να αναδείξει την υπεροχή του μπροστά στους κριτές. Το προφίλ αυτού του θεσπέσιου καφέ περιγράφουν νότες από εσπεριδοειδή, γλυκό πορτοκάλι, δαμάσκηνο και κεράσι.

Κάθε διάκριση, για την επίδοση των άξιων barista της εταιρείας μας, αλλά και του καφέ που καβουρδίζουμε και διακρίνεται διεθνείς διαγωνισμούς, είναι για μας μια δέσμευση να συνεχίσουμε με ομαδικότητα να προσφέρουμε υψηλής ποιότητας καφέ σε κάθε γωνιά που φτάνει, σε κάθε καταναλωτή που εκτιμά ένα τέτοιο, ανώτερο προϊόν.

Κάποιοι από την σειρά των καφέδων Ninety Plus, καβουρδισμένοι από την taf, σερβίρονται καθημερινά στο brew bar του taf coffee shop (Εμ. Μπενάκη 7-9, Αθήνα, τηλ. 210- 38.00.014).