11/02/2015 Η Taf νικήτρια στα ελληνικά πρωταθλήματα καφέ!

Η Taf νικήτρια στα ελληνικά πρωταθλήματα καφέ!
Για άλλη μια χρονιά η Taf βρέθηκε στους νικητές των ελληνικών πρωταθλημάτων καφέ, συνεχίζοντας τις επιτυχίες των προηγούμενων χρόνων. Αργά το βράδυ της Δευτέρας ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, στα πλαίσια της έκθεσης HORECA. Δυο barista της ομάδας μας, που συμμετείχαν για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα ανακηρύχθηκαν πρωταθλητές.

Πιο αναλυτικά, για το πρωτάθλημα Brewers Cup, ο Κωνσταντίνος Ιατρίδης, ο νεότερος barista της Taf team κέρδισε την πρώτη θέση σερβίροντας στους κριτές τον υπέροχο Kemgin W2, της Ninety Plus. Ο Kemgin είναι ένας καφές mixed heirloom από το Yirgacheffe της Αιθιοπίας, μεγαλώνει σε υψόμετρο 1750-2000 μ., έχει επεξεργασία washed και πληροί όλο τα γευστικά και αρωματικά χαρακτηριστικά ώστε να ξεχωρίσει ανάμεσα στους καφέδες των άλλων διαγωνιζόμενων και να συγκεντρώσει την υψηλότερη βαθμολογία.

Για το πρωτάθλημα barista ο Στέφανος Πατεράκης αναδείχτηκε πρωταθλητής μέσα από μια διαδικασία που απαιτούσε πολύμηνη προπόνηση. Ο Στέφανος έλαβε την πρώτη θέση με τον καφέ Finca Kilimanjaro, από την περιοχή Santa Ana στο Ελ Σαλβαδόρ, σε υψόμετρο που φτάνει τα 1720m. Έχει δύο ποικιλίες, την Red Bourbon και την SL28 και έχει επεξεργασία washed Kenya style. Πρόκειται για έναν καφέ που φτάνει στην Taf από την παραγωγό Aida Battle, μέσω του προγράμματος direct relationship. Όπως έδειξαν τα αποτελέσματα, ο καφές δίνει εξαιρετικό προφίλ τόσο σε espresso όσο και σε cappuccino, ενώ αποτέλεσε την ιδανική βάση για το signature beverage του Στέφανου, σε συνδυασμό με τα άνθη πορτοκαλιάς και τα άνθη του καφέ.

Και οι δύο καφέδες ψήθηκαν επιδέξια από τον roaster master της εταιρείας, τον Ηλία Ταλούμη, έτσι ώστε να αναδειχθούν οι μέγιστες δυνατότητές τους.

Πολλά συγχαρητήρια οφείλουμε στους προπονητές των πρωταθλητών Στέφανο Δωματιώτη, Σταύρο Δωματιώτη, Χρήστο Λουκάκη, Nora Smahelova και Γιάννη Ταλούμη που πέρασαν δίπλα στα παιδιά πολλούς μήνες δίνοντάς τους συμβουλές και φυσικά στήριξη για το καλύτερο αποτέλεσμα.

Επιπλέον, συγχαρητήρια στους Τάνια Κονσταντίνοβα και Στάθη Κορέμτα για την παρουσία τους στο πρωτάθλημα του Latte Art και την κατάκτηση της δεύτερης και τρίτης θέσης αντίστοιχα.

Ολοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά έχουν συμβάλει στην εξέλιξη της Taf team σε μια εξαιρετικά δυνατή και αναγνωρίσιμη ομάδα που πρεσβεύει τις αξίες της σε όλο τον κόσμο.