10/2/2020 1st place @HBC & 2nd place @HBrC για την taf

H ομάδα της taf προσθέτει δύο πολύ σημαντικές διακρίσεις στο ενεργητικό της.

H Ειρήνη Δασκαλοπούλου κέρδισε την 1η θέση στο Hellenic Barista Championship και ο Στάθης Κορέμτας τη 2η θέση στο Hellenic Brewers Cup Championship, στα πλαίσια των Coffee Events κατά τη διάρκεια της έκθεσης HORECA 2020.Η Ειρήνη, κατάφερε να κερδίσει τη πρώτη θέση, παρουσιάζοντας μια μοντέρνα εκδοχή της «Ethiopian Ceremony».

Ο καφές που χρησιμοποιήθηκε από την Ειρήνη, τόσο για τα ροφήματα espresso και cappuccino όσο και για τα το signature drink, φέρει τον κωδικό Jasper  και είναι μέρος ενός project μικροπαραγωγών στην περιοχή Guji της Νότιας Αιθιοπίας γνωστή ως «Garden Coffees», υπό την αιγίδα των συνεργατών μας Project Origin .Ο καφέδες του project προέρχονται από εκτάσεις 1800μ υψόμετρο πάνω από το επίπεδο της θάλασσας. Ο κωδικός Jasper έχει δεχτεί carbonic maceration επεξεργασία και είναι η αρχή του fermentation. Ολόκληρα τα κεράσια τοποθετούνται σε σφραγισμένα ανοξείδωτα δοχεία και πιέζονται με διοξείδιο του άνθρακα (CO2), απομακρύνοντας το οξυγόνο, έτσι δημιουργείται ένα αναερόβιο περιβάλλον το οποίο βοηθάει την ανάπτυξη γαλακτικών βακτηρίων δίνοντας στον espresso μια κρεμώδη υφή! Επιπλέον, τα αρώματα και οι γεύσεις που προκύπτουν από το fermentation δεν μπορούν να ξεφύγουν, έτσι απορροφώνται από τον κόκκo του καφέ, προσδίδοντας του εκπληκτικά φρουτώδη γεύση.Όλες οι μεταβλητές σε αυτήν την διαδικασία, μετρούνται και ελέγχονται. Με το πέρας των παραπάνω ενεργειών ολοκληρώνεται η διαδικασία του fermentation, με τα κεράσια να αποξηραίνονται με την μέθοδο Sun dry σε υπερυψωμένα African beds για 28 μέρες.

Όλο το project που προετοίμασε και παρουσίασε η Ειρήνη στον διαγωνισμό ήταν εμπνευσμένο από την χώρα προέλευσης του καφέ την Αιθιοπία και την ντόπια τελετουργία που θέλει τις γυναίκες να ετοιμάζουν καφέ για τους καλεσμένους.

Για το signature drink η Ειρήνη πρόσθεσε στην συνταγή της  earl grey tea για να προσθέσει νότες λουλουδιών, και το αιθιοπικό λουλούδι του καφέ από τους ίδιους παραγωγούς «Garden Coffees» για να προσδώσει με αυτόν τον τρόπο φρουτώδεις νότες στην παρασκευή της. Επίσης, θέλωντας να αναβιώσει την παράδοση της Αιθιοπίας, όπου παρασκευάζουν τον καφέ βράζοντας τον, αποφεύγοντας όμως τις πικρές γεύσεις που προκύπτουν από το βραστό νερό, χρησιμοποίησε ένα vacuum chamber.

Ο Στάθης, έχοντας ήδη στο ενεργητικό του αρκετές διακρίσεις σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, συμμετείχε αυτή τη χρονιά στο HBrC με τον ίδιο καφέ από την Αιθιοπία και χρησιμοποιώντας τα Gem Series designed by Stefanos Domatiotis, έκανε μια πραγματικά μοναδική και πρωτοποριακή παρουσίαση, εμπνέοντας όλη την κοινότητα του καφέ και μεταφέροντας ένα εκπληκτικό μήνυμα «να μπορούν όλοι να βιώσουν την εμπειρία καφέ».Ένα εκπληκτικό concept με στόχο να υπογραμμίσει τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να φροντίζουμε του πελάτες και την εμπειρία καφέ που βιώνουν, εξερευνώντας επίσης τρόπους ώστε να καταστεί η εμπειρία αυτή εξίσου προσιτή και σε άτομα με ειδικές ανάγκες. Μια παρουσίαση  με βασικό στόχο να δώσει πρόσβαση σε όλους στην απολαυστική διαδικασία παρασκευής του καφέ.

Οι διακρίσεις αυτές ήταν αποτέλεσμα αγάπης για τον καφέ, επίμονης και συντονισμένης προσπάθειας, τόσο από την πλευρά των συμμετεχόντων όσο και από την ομάδα της taf που τους στήριζε συνεχώς.

Τέλος, υπεύθυνος για το επιδέξιο roasting των εξαιρετικών καφέδων που χρησιμοποίησαν ο Στάθης και η Ειρήνη είναι ο Ηλίας Ταλούμης, υπεύθυνος παραγωγής στο taf roastery.

Συγχαρητήρια σε όλους και ανυπομονούμε να δούμε την Ειρήνη Δασκαλοπούλου να διαγωνίζεται στο WBC 2020 στην Μελβούρνη!