07/04/2015 Η ομάδα της Taf στο Seattle – Απρίλιος 2015

Η ομάδα της Taf στο Seattle – Απρίλιος 2015
Έφτασε η ώρα για τον παγκόσμιο διαγωνισμό, το World Barista Championship που διεξάγεται στο Σιάτλ στις 9 Απριλίου και συμμετέχει ο δικός μας barista, Στέφανος Πατεράκης. Μετά από την νίκη του στο εθνικό πρωτάθλημα, που έγινε τον Φεβρουάριο στην Αθήνα, ο Στέφανος δεν σταμάτησε να προπονείται για το παγκόσμιο πρωτάθλημα, μια μοναδική εμπειρία για κάθε barista που έχει συμμετάσχει. Ο διαγωνιζόμενος μαζί με τον προπονητή του και κάποια από τα μέλη της Taf Team αναχώρησαν πριν λίγες ώρες για την Αμερική.

Με πολύωρες προπονήσεις από τους πιο έμπειρους barista της Taf, τον Σταύρο Δωματιώτη, το Στέφανο Δωματιώτη και τον Χρήστο Λουκάκη, και με μεγάλη συγκέντρωση στο στόχο ο νεαρός Στέφανος θα διαγωνιστεί με σκοπό μια καλή θέση ανάμεσα στις 54 χώρες που συμμετέχουν. Εκτός από τις δικές του δεξιότητες, σημαντικό ρόλο στη διάκρισή του παίζει και ο καφές με τον οποίο διαγωνίζεται, ο ίδιος καφές που στο ελληνικό πρωτάθλημα συγκέντρωσε την μεγαλύτερη βαθμολογία. Προέρχεται από το El Salvador και παράγεται από την Aida Batlle, έχει εξαιρετικά χαρακτηριστικά, είναι πολύπλοκος και φρουτώδης. Η υψηλή ποιότητά του καφέ σε συνδυασμό με το ψήσιμο που έκανε ο roaster της Taf, Ηλίας Ταλούμης, κάνουν αυτόν τον καφέ να ξεχωρίζει γευστικά.

Την Πέμπτη στις 9 Απριλίου και ώρα Ελλάδας 18.00 ο Στέφανος θα στηθεί μπροστά τους κριτές για την ημιτελική φάση. Μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά τον αγώνα από το site www.livestream.com/watch

Καλή επιτυχία στον Στέφανο Πατεράκη και σε όλη την ομάδα.