Coffee Education Center

Το Coffee Education Center by taf είναι ένας χώρος στον οποίο συναντιούνται η γνώση, η εκπαίδευση, η εμπειρία, η έκφραση. Ένας χώρος αφιερωμένος στην εκμάθηση, στην εξέλιξη, στις νέες ιδέες και στην δημιουργία και διάδοση εμπειριών.

Ο χώρος αποτελείται από 3 συνολικά αίθουσες. Οι αίθουσες Sidra και Typica, χώροι πιστοποιημένοι από τον SCA ως SCA Premium Training Center, και η αίθουσα Μocca, το πρώτο CQI πιστοποιημένο lab στην Ευρώπη.

Στην αίθουσα Sidra πραγματοποιούνται παρουσιάσεις, γευσιγνωσίες και η θεωρία των προγραμματισμένων σεμιναρίων, η αίθουσα όμως αυτή αποτελεί και ένα χώρο συναντήσεων, συζητήσεων και ταυτόχρονα έναν χώρο που φιλοξενεί την δημιουργική σκέψη. Η αίθουσα Typica είναι ο χώρος πρακτικής εξάσκησης για τα προγραμματισμένα σεμινάρια, καθώς υπάρχει πλήρης εξοπλισμός για όλες τις θεματολογίες, αποτελεί όμως και χώρο γευστικών δοκιμών. Η αίθουσα Μocca, η καρδιά του Quality Control της taf, ένα πλήρες εξοπλισμένο και σύγχρονο lab για την ανάλυση, τον ποιοτικό έλεγχο, την έρευνα & ανάπτυξη του καφέ, λειτουργεί υποστηρικτικά των αιθουσών Sidra και Mocca, ενώ ταυτόχρονα φιλοξενεί εξειδικευμένα μαθήματα (Q grading courses) και παρουσιάσεις.

Μέσα από τις δράσεις και την εκπαίδευση πάνω στις διάφορες πτυχές της γνώσης του καφέ από καταξιωμένους εισηγητές τόσο της taf όσο και του παγκόσμιου coffee community, τo Coffee Education Center by taf αποτελεί έναν χώρο αφιερωμένο στον καφέ.

Το σεμινάριο είναι τριήμερο (συνολική διάρκεια 12 ώρες, 4 ώρες/ημέρα) και απευθύνεται σε barista με περιορισμένη επαγγελματική εμπειρία αλλά και σε home barista που είναι εξοικειωμένοι με τη παρασκευή καφέ στο σπίτι. Περιλαμβάνει τις παρακάτω ενότητες:

– Γνωριμία με τον μύλο άλεσης καφέ
– Καθαρισμός και συντήρηση μηχανής
– Tamping
– Προβλήματα και λύσεις
– Παρασκευή ροφημάτων με βάση τον espresso (espresso, cappuccino, flat white, freddo) και παρασκευή ροφημάτων σοκολάτας

Το σεμινάριο είναι διήμερο (συνολική διάρκεια 8 ώρες, 4 ώρες/ημέρα) και απευθύνεται σε barista που ενδιαφέρονται να μάθουν τις βασικές αρχές του latte art. Περιλαμβάνει θεωρία και πρακτική σε βασικά σχέδια.

Το σεμινάριο είναι μονοήμερο (συνολική διάρκεια 5 ώρες) και απευθύνεται σε barista με περιορισμένη επαγγελματική εμπειρία και barista που θέλουν να γνωρίσουν και να εξοικειωθούν με όλους τους τρόπους και μεθόδους παρασκευής καφέ φίλτρου. Το σεμινάριο περιλαμβάνει τις παρακάτω ενότητες:

-Μέθοδοι Brewing

-Brewing & Μεταβλητές που επηρεάζουν την ποιότητα

-Πρακτική εκμάθηση

SCA Barista Skills Foundation

Η Taf σας παρέχει τη δυνατότητα να λάβετε την πιστοποίηση SCA Barista Skills Foundation συμμετέχοντας στα σεμινάρια που προγραμματίζονται συστηματικά στο SCA Premier Training Campus. Πρόκειται για πιστοποίηση από τον SCA (Specialty Coffee Association) που απευθύνεται σε barista και γενικότερα σε ανθρώπους του κλάδου του καφέ. Οι συμμετέχοντες που επιτυγχάνουν λαμβάνουν πιστοποίηση από τον SCA «Barista Skills Foundation». Περιλαμβάνει γραπτό τεστ και πρακτικό τεστ. Το γραπτό τεστ (online) περιλαμβάνει βασικές γνώσεις σχετικά με τον καφέ. Θα πρέπει οι συμμετέχοντες να γνωρίζουν κάποια βασικά στοιχεία σχετικά με την βοτανολογία, τη σωστή χρήση της μηχανής καφέ και του μύλου άλεσης καφέ και βασικούς κανόνες καθαρισμού της μηχανής και του μύλου άλεσης καφέ. Θα πρέπει επίσης να έχουν βασικές γνώσεις σχετικά με τη δόση του καφέ, to tamping, την παρασκευή espresso καθώς και την παρασκευή ροφημάτων με βάση το γάλα.

Το σεμινάριο είναι μονοήμερο διάρκειας 8 ωρών και απευθύνεται σε έμπειρους barista που θέλουν να αναπτύξουν τις δεξιότητες τους και σε barista που ενδιαφέρονται για την πιστοποίηση SCA Barista Foundation Skills.
Η δεύτερη ημέρα αφορά μόνο την πιστοποίηση (πρακτική εξέταση).

SCA Certification Barista Intermediate

Η Taf σας παρέχει τη δυνατότητα να λάβετε την πιστοποίηση SCA Barista Intermediate Skills συμμετέχοντας στα σεμινάρια που προγραμματίζονται συστηματικά στο SCA Premier Training Campus. Πρόκειται για πιστοποίηση από τον SCA (Specialty Coffee Association) που απευθύνεται σε επαγγελματίες barista. Οι συμμετέχοντες που επιτυγχάνουν λαμβάνουν πιστοποίηση από τον SCA «Barista Skills Intermediate». Προϋποθέτει να έχετε λάβει την πιστοποίηση SCA “Barista Skills Foundation”. Περιλαμβάνει μία παρουσίαση, γραπτό τεστ (online) και πρακτικό τεστ. Αποτελεί την πιστοποίηση προχωρημένων δεξιοτήτων που θα πρέπει να έχει ένας barista, ο οποίος έχει μια επαγγελματική εμπειρία άνω των 6 μηνών. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι ικανοί να παρασκευάζουν διαφορετικά ποιοτικά ροφήματα με συνέπεια και ταχύτητα και να κατανοούν τις βασικές αρχές του customer service.

Το σεμινάριο είναι διήμερο (συνολική διάρκεια 16 ώρες, 8 ώρες/ημέρα) και απευθύνεται σε έμπειρους barista που θέλουν να αναπτύξουν τις δεξιότητες τους και σε barista που ενδιαφέρονται για την πιστοποίηση SCA Barista Intermediate Skills.
Η τρίτη ημέρα αφορά μόνο την πιστοποίηση (πρακτική εξέταση).

CA Certification Barista Professional

Το σεμινάριο είναι τριήμερο (συνολική διάρκεια 24 ώρες, 8 ώρες/ημέρα) και απευθύνεται σε έμπειρους barista που ενδιαφέρονται για την πιστοποίηση SCA Barista Professional Skills.
Η τρίτη ημέρα αφορά μόνο την πιστοποίηση (πρακτική εξέταση)

WBC Preparation
(Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες στο info@cafetaf.gr, 210-6218172)
Triangulation, Sensory & Cupping Skills training
(Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες στο info@cafetaf.gr, 210-6218172)
Personal educational sessions
(Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες στο info@cafetaf.gr, 210-6218172)

Management
-Coffee shop – Start-up Kit
-Marketing Plan for a new coffee business
-Business Plan
(Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες στο info@cafetaf.gr, 210-6218172).