Ελληνικός

Η ιστορία του πλούσιου σε άρωμα και γεύση αλλά και σε συμβολισμούς καφέ, του «τούρκικου καφέ», ή αλλιώς του δικού μας «ελληνικού καφέ», ξεκινάει από τη μακρινή Υεμένη. Εκεί λέγεται ότι ήταν το πρώτο μέρος όπου ο καφές καταναλώθηκε ως ρόφημα. Γρήγορα ο καφές εξαπλώθηκε και στις γύρω περιοχές φτάνοντας μέχρι την τότε μεγάλη Οθωμανική Αυτοκρατορία. Εκεί γεννήθηκε ένα τελετουργικό, μία ιεροτελεστία για την παρασκευή και το σερβίρισμα του καφέ. Μία ιεροτελεστία που η παράδοση της κρατά μέχρι σήμερα και συνεχίζει να μαγεύει όποιον έρχεται σε επαφή μαζί της. Το όνομα αυτής, ibrik και αποτελεί την πρώτη μέθοδο που αναπτύχθηκε ποτέ για την παρασκευή καφέ – είναι θα λέγαμε ο «προπάτορας» όλων των άλλων μεθόδων. Η μέθοδος ibrik είναι στενά συνδεδεμένη με την Ανατολίτικη κουλτούρα όπως άλλωστε και με τη δική μας Ελληνική κουλτούρα, και είναι πάντα συναρτώμενη με ένα σύνολο περιστάσεων, συναισθημάτων και συνηθειών.

Eξαιρετικοί κόκκοι Arabica Βραζιλίας και Robusta Ινδιών οι οποίοι ψήνονται με βάση την ελληνική παραδοσιακή κουλτούρα του καφέ. Ο καφές που έχει ντύσει με το άρωμά του όλα τα πρωινά και απογεύματα της παιδικής μας ηλικίας, είναι τώρα πιο αρωματικός από ποτέ. Μια παράδοση που συνεχίζεται με περισσότερο άρωμα και πιο δυνατή γεύση – είναι ένας καφές που τιμά την ιστορία του.

O καφές Taf Gourmet Ibrik αποτελεί την εξέλιξη του παραδοσιακού ελληνικού καφέ. Είναι ένα blend καφέδων ανώτερης ποιότητας ποικιλιών Arabica. Το γευστικό προφίλ είναι τελείως διαφορετικό από αυτό του παραδοσιακού ελληνικού καφέ. Ο παραδοσιακός «τούρκικος» ή «ελληνικός» καφές είναι ένα blend καφέδων Arabica και Robusta, συνήθως χαμηλής ποιότητας, από τη Βραζιλία και την Ινδία. Οι καφέδες αυτοί προσδίδουν τη χαρακτηριστική γεύση που είναι γνωστή σε όλους όσους προτιμούν το συγκεκριμένο καφέ. Η Taf με σεβασμό στην ελληνική κουλτούρα καφέ και τις γευστικές προτιμήσεις των Ελλήνων καταναλωτών, προέβη σε αυτό το εγχείρημα με σκοπό να αναδείξει την παλαιότερη μέθοδο παρασκευής καφέ (ibrik) σε συνδυασμό με καφέδες ανώτερης ποιότητας.