Η Taf στη Βραζιλία με τη Project Origin για το Ama Project

Στο πλαίσιο της συνεργασίας της taf με την Project Origin, ο Γιάννης Ταλούμης, CEO και Head of Quality της taf, κλήθηκε να είναι μέρος μιας διεθνούς ομάδας που παρευρέθηκε στην πρώτη παρουσίαση του Ama Project και στην πρώτη δοκιμή και αξιολόγηση των καφέδων.

Το Ama Project είναι μια συνεργασία της Project Origin και της Carmo Coffees, που αναπτύχθηκε από τους Sasa Sestic και Luiz Paulo και τις ομάδες τους, με στόχο να αλλάξει την αντίληψη που κυριαρχεί για τους καφέδες της Βραζιλίας (μεγάλες παράγωγές, καφέδες για blend). Να δείξει ότι το origin αυτό μπορεί να παράγει fruity και floral καφέδες, όπως άλλα origin, αλλά και να αναδείξει την εξαιρετική ποικιλία Geisha με ενσωματωμένα όλα τα στοιχεία του terroir της Βραζιλίας που αγαπάμε. Ακόμη, η εμπειρία και η τεχνογνωσία του Sasa Sestic στη διαδικασία του processing συνέβαλλε στην ανάδειξη μοναδικών γευστικών προφίλ που δεν τα έχουμε δει έως τώρα στην Βραζιλία, κάτι το οποίο επιβεβαιώθηκε και από τις υψηλές βαθμολογίες και τις θετικές κριτικές που έλαβαν αυτοί οι καφέδες από την International ομάδα.

Το ιδιαίτερο όνομα του project, Ama, προέρχεται από τις γυναίκες δύτριες από την Ιαπωνία, οι οποίες παραδοσιακά βουτούσαν στον ωκεανό χωρίς μάσκα για να βρουν μαργαριτάρια.

Αναμένουμε δύο «μαργαριτάρια» από τη Βραζιλία, τα οποία θα φτάσουν στο taf Roastery πολύ σύντομα. Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερα!