Σεμινάριο για τον καφέ στην Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή
Οι μαθητές και καθηγητές της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης, που αποτελεί πρότυπο εκπαιδευτικό ίδρυμα, διοργάνωσαν μια ημερίδα με θέμα τον καφέ την Παρασκευή 24 Απριλίου. Ο Γιάννης Ταλούμης ήταν καλεσμένος για να μυήσει το κοινό στα μυστικά του καφέ, με μια ενδιαφέρουσα διήγηση από το ταξίδι που κάνει ο κόκκος από τη φάρμα ως το φλιτζάνι. Καθώς ο ίδιος περνάει πολύ χρόνο στις φάρμες τις οποίες επισκέπτεται, μετέφερε τις προσωπικές του εμπειρίες με την επαφή του με τους παραγωγούς και μίλησε για την καλλιέργεια του εκλεκτού καρπού, τις ποικιλίες, την επεξεργασία και φυσικά το ψήσιμο για να φτάσει στην κατάλληλη παρασκευή του σε ρόφημα. Ακολούθησε γευστική δοκιμή (tasting) διαφορετικών ποικιλιών καφέ ενώ παρασκευάστηκε και ένας πολύ ιδιαίτερος cappuccino χρησιμοποιώντας το φημισμένο γάλα της σχολής.