23/01- 23/05/2020 Η taf χρηματοδοτεί το Water Treatment Project στην Serra do Cigano, Villa Vicente

Για εμάς το πρόγραμμα Direct Relationship είναι ο ακρογωνιαίος λίθος, η βάση για την υψηλή ποιότητα και τη συνέπεια μας.

Αυτό το πρόγραμμα δεν είναι ένα τυπικό πρόγραμμα direct trade, είναι ένα πρόγραμμα το οποίο βασίζεται στην προσωπική σχέση, την αμοιβαία εμπιστοσύνη, την ειλικρίνεια και το σεβασμό.

Μια από τις βασικές αρχές πάνω στις οποίες στηρίζεται το πρόγραμμα Taf direct relationship είναι η υποστήριξη προς τους ανθρώπους που συνεργάζονται με εμάς ώστε να εξασφαλίζουμε πάντα κόκκους ανώτερης ποιότητας.
Αυτή τη χρονιά, η taf χρηματοδοτεί το Water Treatment Project στην Serra do Cigano, Villa Vicente.
Η Taf υποστήριξε την επένδυση για την εγκατάσταση συστημάτων φιλτραρίσματος μέσω των οποίων η τοπική κοινότητα μπορεί να εξοικονομεί νερό επαναχρησιμοποιώντας φιλτραρισμένα υγρά απόβλητα είτε σαν λίπασμα, είτε για εκ νέου γεωργική άρδευση.

Ένα Project που προωθεί την βιώσιμη καλλιέργεια και την αποτελεσματική διαχείριση των πόρων, με πολλαπλά οφέλη τόσο για το περιβάλλον, όσο και για τους ανθρώπους της περιοχής. Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων του στις φάρμες των πολύτιμων συνεργατών μας, ο Γιάννης Ταλούμης πάντα αναζητεί τρόπους με τους οποίους μπορούμε να υποστηρίζουμε και να βοηθάμε τις τοπικές κοινωνίες.

Μας χαροποιεί και μας ενθουσιάζει πάντοτε να βρισκόμαστε κοντά στους συνεργάτες μας.

Για περισσότερες λεπτομέρειες και video συνεχίστε την ανάγνωση παρακάτω:

Χρησιμοποιώντας ως μοντέλο τη Fazenda Ambiental Fortaleza, το πρόγραμμα επεξεργασίας νερού Bobolink είναι μια πρωτοβουλία για την επίτευξη του ίδιου επιπέδου καθαριότητας, επεξεργασίας και συντήρησης των υδάτων στους συμμετέχοντες παραγωγούς των καφέ Bob-o-Link. Οι συνεργάτες μας, σε συνεργασία με την taf, την τοπική κυβέρνηση και τους ίδιους τους παραγωγούς, κατάφεραν να κάνουν τη διαφορά στην ποιότητα των υδάτων για το περιβάλλον, τους γείτονές τους και τα εγγόνια τους.

Project 1 – Serra do Cigano. Water Treatment Garden – Sitio Seriema

Οι Ivan & Rose καλλιεργούν την ιδιοκτησία τους στο βουνό από το 2008. Και οι δύο μεγάλωσαν σε οικογένειες παραγωγών καφέ και φέτος περιμένουν το πρώτο τους παιδί. Καθώς η οικογένεια μεγαλώνει, μεγαλώνει παράλληλα και η ανάγκη για σωστή επεξεργασία των λυμάτων. Όπως συμβαίνει με πολλές ιδιοκτησίες στην περιοχή, το αγρόκτημα βασίζεται σε ένα απλό σύστημα επεξεργασίας σηπτικών δεξαμενών. Μακροπρόθεσμα υπάρχουν κίνδυνοι για τους γύρω ποταμούς και ρέματα, καθώς αυτός ο τύπος επεξεργασίας των αποβλήτων είναι αργός και επιρρεπής σε διαρροές.

Στόχος: Η παροχή απλής, χαμηλού κόστους και αποτελεσματικής επεξεργασίας των οικιακών απορριμμάτων (γκρίζο και μαύρο νερό) για μια οικογενειακή κατοικία, η οποία επί του παρόντος βασίζεται σε μη προστατευμένο σηπτικό σύστημα.

Execution :

Step 1 – Grease Trap
Μια απλή grease trap είναι εγκατεστημένη για να συλλαμβάνει τα στερεά γκρίζου νερού από την κουζίνα. Αυτό επιτρέπει μια προκαταρκτική επεξεργασία του γκρίζου νερού προτού να ρεύσει στο Biodigester Septic Tank.

Step 2 – Biodigester Septic Tank

Τα απορρίμματα μαύρων υδάτων ρέουν κατευθείαν στο Septic Tank Biodigester και αναμιγνύονται με την έξοδο από την grease trap. Λιγότερο περίπλοκη από μια κανονική σηπτική δεξαμενή, αποσυνθέτει τα απόβλητα πολύ πιο αποτελεσματικά και επιτρέπει την απομάκρυνση των στερεών από τη βαρύτητα. Δεν απαιτείται να προσλάβει υπηρεσία απομάκρυνσης με δεξαμενή και αντλίες. Ο ιδιοκτήτης μπορεί να το κάνει μόνος του ετησίως και μπορεί να αποθηκεύσει τα στερεά σε δεξαμενή ξήρανσης στις εγκαταστάσεις. Αυτά στην συνέχεια μπορούν να κομποστοποιηθούν.

Step 3 – Wetland Filtration system

Ένας ζωντανός κήπος που δέχεται τα υγρά από τον βιοαντιδραστήρα και τα φιλτράρει μέσα από το ριζικό σύστημα και τo έδαφος. Δύο κήποι φυτεύονται. Ο πρώτος έχει μια προστατευτική επένδυση που περιβάλλει τα φυτά και προστατεύει το τοπικό οικοσύστημα από το νερό που υποβάλλεται σε επεξεργασία. Ο δεύτερος κήπος λαμβάνει το σχετικά καθαρό νερό και επιστρέφει τα τελικά επεξεργασμένα υγρά στο περιβάλλον μέσω διήθησης και εξάτμισης.

Project Execution:

Οι εργασίες άρχισαν την εβδομάδα της 2ας Απριλίου 2019. Οι Ivan & Rose, με τη βοήθεια γειτόνων άρχισαν τις ανασκαφές στο χώρο.Οι κύριες ανασκαφές για τους κήπους διήθησης έγιναν από μηχανικούς εκσκαφείς που είχαν συμβεί από τον Ιβάν και Ρόουζ. Οι μικρότερες τρύπες για τις καταπακτές επιθεώρησης σκυροδέματος και τις περιοχές συλλογής τις έσκαψαν με τα χέρια τους οι εθελοντές. Όλες οι διαδρομές σύνδεσης για τις σωληνώσεις ανοίχθηκαν με το χέρι και τοποθετήθηκαν προσεκτικά στο σωστό επίπεδο για να διασφαλιστεί ότι το σύστημα θα λειτουργεί μόνο με βαρύτητα χωρίς την ανάγκη αντλιών. Τα υλικά αγοράστηκαν και παραδόθηκαν στο αγρόκτημα από την FAFCoffees χρησιμοποιώντας τα χρήματα που δώσαμε εμείς .

Ο Ivan & Rose συμφώνησε να πληρώσει για οποιαδήποτε μηχανική ανασκαφή που απαιτείται για την απομάκρυνση του ορυκτού εδάφους για τους κήπους φιλτραρίσματος και να σκάψουν τις τρύπες που χρειάζονται για τους βιολογικούς δείκτες και τις δεξαμενές συλλογής.Παρείχαν επίσης την άμμο, το χαλίκι και το δικό τους τρακτέρ για να μεταφέρουν βαριά αντικείμενα γύρω και μεσημεριανό για όλους τους εθελοντές!

Το επόμενο βήμα ήταν η θέση του Biodigestor στη μεγάλη τρύπα στο κέντρο του έργου.Αυτή είναι η καρδιά του συστήματος που απορροφά όλα τα λύματα από το αγρόκτημα και επιταχύνει τη διαδικασία αποσύνθεσης.

Μόλις ολοκληρώθηκε αυτό, τα παρακείμενα κιβώτια επιθεώρησης που είχαν προεκτεθεί σε σκυρόδεμα θα μπορούσαν να χαμηλώσουν. Από την αριστερή πλευρά βρίσκεται η δεξαμενή επιθεώρησης που συλλέγει τα λύματα που προέρχονται από το αγρόκτημα. Πάνω από το βιοκαύσιμο είναι η δεξαμενή συλλογής, όπου μία φορά το χρόνο απελευθερώνονται τα στερεά απόβλητα που έχουν αποικοδομηθεί με ασφάλεια. Στα δεξιά βρίσκεται η δεξαμενή συλλογής όπου τα ημιτεργασμένα υγρά περνούν στον πρώτο κήπο διήθησης.Πλαστικά βαρέλια με σωλήνες διασποράς θάφτηκαν στους κήπους για να βοηθήσουν τη ροή υγρών μέσω του συστήματος.Τα προστατευτικά στρώματα των πλαστικών φύλλων τοποθετήθηκαν στη συνέχεια στους κήπους διήθησης και καλύφθηκαν με άμμο, λίθινους λίθους και φυτικά εδάφη. Στην συνέχεια τοποθετήθηκαν οι σωλήνες στον τελικό κήπο.

Τέλος, τα κουτιά σύνδεσης καλύφθηκαν και η περιοχή προετοιμάστηκε για φύτευση. Τους επόμενους μήνες, οι Ivan & Rose θα σπείρουν τους κήπους διήθησης με τοπικά φυτά που καθαρίζουν και απορροφούν το νερό που ρέει μέσα από το σύστημα.