21/02/2017 Πρώτη και δεύτερη θέση για την taf στο πρωτάθλημα Barista

Πρώτη και δεύτερη θέση για την taf στο πρωτάθλημα Barista
Ο Κώστας Ιατρίδης και η Ειρήνη Δασκαλοπούλου, barista στο taf coffee shop, κατέλαβαν την πρώτη και δεύτερη θέση αντίστοιχα. Τα παιδιά, που προπονούνταν μαζί στο training room της taf, είναι ενθουσιασμένα.

Η Ειρήνη, με την πρώτη της συμμετοχή σε διαγωνισμό κατάφερε να ανέβει στη δεύτερη θέση, με μια παρουσίαση εμπνευσμένη από την Αιθιοπία, την χώρα που κατάγεται ο καφές που χρησιμοποίησε. Συμμετείχε με έναν μοναδικό καφέ της Ninety Plus από το πρόγραμμα Varone, που αποδίδεται στον οραματιστή της Ninety Plus Joseph Brodsky και αφορά μεμονομένες ποικιλίες καφέ στην Αιθιοπία. Η επεξεργασία του καφέ είναι natural, με custom εφαρμογές, αφαίρεση οξυγόνου, αργή ξήρανση κ.α. Το φλιτζάνι που έδωσε ήταν εξαιρετικά πολύπλοκο, με νότες από εξωτικά φρούτα.

Ο Κώστας, έμπειρος από διαγωνισμούς, καθώς έχει λάβει την δεύτερη θέση παγκοσμίως για το πρωτάθλημα Brewers Cup το 2015, συμμετείχε με έναν ιδιαίτερο καφέ, επίσης από την Ninety Plus και την Αιθιοπία, για του οποίου το προφίλ είχε φροντίσει ο Semeon Abay, Director of Profile Processing για την Ninety Plus στην Αιθιοπία. Το φλιτζάνι έδωσε σύνθετα αρώματα και γεύσεις από διάφορες γευστικές κατηγορίες, όπως είναι τα λουλούδια, τα εσπεριδοειδή, τα εξωτικά φρούτα, η σοκολάτα.
Ο Κώστας θα εκπροσωπήσει την χώρας μας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στη Σεούλ το καλοκαίρι.

Για το αποτέλεσμα εργάστηκαν σκληρά τόσοι οι ίδιοι όσο και η ομάδα της taf που τους στηρίζει, με επικεφαλής τον Γιάννη Ταλούμη και τον Στέφανο Δωματιώτη. Οι καφέδες των barista καβουρδίστηκαν επιδέξια στο taf roastery από τον Ηλία Ταλούμη.