21/01/12 το πρωί αναχώρησα αεροπορικώς από την Γουατεμάλα με προορισμό την Κόστα Ρίκα μαζί με την Stephanie Ratanas από το Dogwood Coffee.
Η διαμονή μου στην Κόστα Ρίκα ήταν αυτή τη φορά πολύ σύντομη.
Αμέσως μετά την άφιξη μας, μας περίμενε ένα cupping table με 28 διαφορετικά lots από τα οποία ξεχώρισα το Sin Limites, Jardin de Aromas & Herbazu. Επισκεφτήκαμε πολύ γρήγορα την κοιλάδα Tarrazu έως το βράδυ όπου ο παραγωγός Ricardo Calderon μας περίμενε στην φάρμα Los Angeles και μας προσέφερε ένα όμορφο δείπνο. Την επόμενη ημέρα το πρωί και πριν την επιστροφή μου στην Ελλάδα, επισκεφτήκαμε τους μικρούς μύλους Jardin de Aromas, Sin Limites και Herbazu που είχα ήδη ξεχωρίσει την προηγούμενη ημέρα στο cupping table. Αναχώρησα για το αεροδρόμιο και η Stephanie Ratanas συνέχισε την επίσκεψη της στους μύλους με τους οποίους συνεργάζεται η εταιρία της Dogwood Coffee.
Παρόλο που η επίσκεψη μου ήταν πολύ σύντομη, ήταν αρκετή για την επιλογή των νέων microlots.
Γιάννης Ταλούμης