09/12/2016 Πρώτη θέση για τον El Pilon Mokka

Πρώτη θέση για τον El Pilon Mokka

Μια ακόμα πρωτιά για την Taf, από τον διεθνή διαγωνισμό που διοργανώνεται από τον TISCA, Taiwan International Speciality Coffee Association. Το espresso της Taf, το οποίο ήταν ένας single estate καφές από την Κόστα Ρίκα και την φάρμα El Pilon, ποικιλίας Mokka συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία ανάμεσα σε roasteries από όλον τον κόσμο.

Αναλυτικότερα, όλοι οι roasters που πήραν μέρος είχαν διακριθεί σε μια από τις πρώτες θέσεις σε κάποιο εθνικό πρωτάθλημα barista στις χώρες τους και ο ανταγωνισμός ήταν εξαιρετικά μεγάλος. Πέρσι στον ίδιο διαγωνισμό, ο Finca Kilimanjaro από την Aida Battle και το EL Salvador , καβουρδισμένος στο Taf Roastery είχε λάβει την τρίτη θέση.

Ο καφές που κέρδισε την πρώτη θέση προέρχεται από την φάρμα El Pilon και ο παραγωγός της Edgar Urena καλλιέργησε μια νέα ποικιλία στα εδάφη της Κόστα Ρίκα, την Mokka. Ο El Pilon Mokka στο Leon Cortez, Tarrazu, μεγαλώνει σε υψόμετρο 1600-1750m.

Η επεξεργασία του είναι natural. Μετά το καβούρδισμα στο Τaf Roastery, στο φλιτζάνι αποδίδει ένα εξαιρετικά ισορροπημένο προφίλ με γεύση από αποξηραμένο σύκο, βύσσινο, και ζαχαροκάλαμο.

Η νικήτρια δόση espresso περιείχε 20 γρ. καφέ με εκχύλιση για 23 δευτερόλεπτα, που απέδωσαν ένα φλιτζάνι με 38 ml.

Ο καφές El Pion Mokka σερβίρεται στο Taf Coffee shop ως seasonal, στο espresso bar. Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τον καφέ και αποκτήστε τον εδώ