08/06/2017 Παγωμένο τσάι SUKI TEA!

Παγωμένο τσάι SUKI TEA!

Τρόπος παρασκευής με κρύο νερό (cold brew method)

Με τσαγιέρα SUKI TEA (500ml)

Προσθέτετε στο μεταλλικό καλαθάκι 8 γραμμάρια από το χύμα τσάι suki και γεμίζετε την τσαγιέρα με παγωμένο νερό. Την αφήνετε στο ψυγείο για ένα βράδυ ή για 8-10 ώρες. Αφαιρείτε το καλαθάκι με τα χύμα φύλλα τσαγιού και σερβίρετε.

Με κανάτα (1lt)

Επαναλαμβάνετε την παραπάνω διαδικασία αυξάνοντας τα γραμμάρια (16γρ αντί για 8γρ).

Στο παγωμένο τσάι με τη μέθοδο cold brew μπορείτε να προσθέσετε κομμένα φρούτα της επιλογής σας, ginger, φύλλα δυόσμου ή ότι άλλο επιθυμείτε.

Προτεινόμενα είδη τσάι για cold brew: red berry, goji berry & pomegranate, lemongrass & ginger, mango tango

Τρόπος παρασκευής με ζεστό νερό

Με τσαγιέρα SUKI TEA (500ml)

Προσθέτετε στο μεταλλικό καλαθάκι 2 μεζούρες από το χύμα τσάι suki και γεμίζετε την τσαγιέρα με βραστό νερό. Προσθέτετε και λίγο κρύο νερό. Περιμένετε 7 λεπτά και στη συνέχεια αφαιρείτε το μεταλλικό καλαθάκι με τα φύλλα τσαγιού.

Γεμίζετε ένα ποτήρι πάγο και σερβίρετε το τσάι.

Με κανάτα (1lt)

Επαναλαμβάνετε την παραπάνω διαδικασία αυξάνοντας τις μεζούρες (4 μεζούρες αντί για 2).

Συνταγές

Green Sencha Iced Tea

Εφαρμόζετε τον τρόπο παρασκευής με ζεστό νερό, χρησιμοποιώντας το τσάι green sencha.

Μόλις το τσάι είναι έτοιμο για σερβίρισμα, προσθέτετε σε ένα ποτήρι λίγο μέλι, φέτες από λεμόνι και αρκετό πάγο.

Suki Tea Mojito

Εφαρμόζετε τον τρόπο παρασκευής με ζεστό νερό χρησιμοποιώντας μισή ποσότητα από το τσάι peppermint και την υπόλοιπη από το rooibos citrus. Μόλις το τσάι είναι έτοιμο για σερβίρισμα, προσθέτετε σε ένα ποτήρι φέτες από lime, φύλλα δυόσμου, 2 κουταλιές του ζάχαρη, σόδα ή λεμονάδα και αρκετό πάγο.

Pink Grapefruit Coctail

Προσθέτουμε σε ένα ποτήρι 2 μεζούρες από το τσάι pink grapefruit. Προσθέτουμε ένα shot από gin ή vodka και περιμένουμε για 3-4 λεπτά.

Σουρώνουμε και προσθέτουμε λεμονάδα και αρκετό πάγο.

Earl Grey Blue Flower Tea

Εφαρμόζετε τον τρόπο παρασκευής με ζεστό νερό, χρησιμοποιώντας το τσάι earl grey blue flower. Μόλις το τσάι είναι έτοιμο για σερβίρισμα, προσθέτετε σε ένα ποτήρι φέτες από πορτοκάλι και λεμόνι, λίγο χυμό από πορτοκάλι, και αρκετό πάγο.

Χαμομήλι με πορτοκάλι & φράουλες

Εφαρμόζετε τον τρόπο παρασκευής με ζεστό νερό, χρησιμοποιώντας το τσάι chamomile. Μόλις το τσάι είναι έτοιμο για σερβίρισμα, προσθέτετε σε ένα ποτήρι φέτες από πορτοκάλι, φράουλες, λίγο σιρόπι γρεναδίνης, λίγο χυμό από πορτοκάλι και αρκετό πάγο.