Η διοργάνωση θεσμός πια για τον καφέ στην Αθήνα, το Athens Coffee Festival, παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, άνοιξε τις πόρτες του και υποδέχθηκε τους επισκέπτες, οι οποίοι ήταν έτοιμοι να δοκιμάσουν τους exceptional καφέδες μας.
Στο espresso Bar, η taf προσέφερε
- La Palma y El Tucan Sidra Honey – Colombia
Cup profile: exotic fruits, mango, caramel, molasses, melon, crisp & juicy, complex acidity, round body
- Finca Kilimanjaro – El Salvador
Cup profile: sweet, complex acidity, brown sugar
- Brumas SL28 – Costa Rica
- Pianeta Light Blue
Cup Profile: Certified coffee blend (Utz Certified Coffee) with a good body, medium to high acidity, citrus and caramel aroma, sweet and smooth taste of orange peel.
- Pianeta Blue
Cup Profile: Certified coffee blend (Utz Certified Coffee), herbs, cocoa, brown sugar, soft acidity, round body, strong chocolate aftertaste
- Espresso Rosebud Blend
Cup Profile: creamy feeling, smooth body, caramel, chocolate and nutmeg aroma, taste of cherry & caramel with apricot, tangerine and almond notes
Στο νέο Modbar AV, η taf προσέφερε:
- La Palma y El Tucan Sidra Honey – Colombia
Cup profile: exotic fruits, mango, caramel, molasses, melon, crisp & juicy, complex acidity, round body
- Leoncio Herbazu micromill – Costa Rica
Cup profile: floral, apricot, nutmeg, malic acidity
Στο Brew Bar, προσφέραμε εξαιρετικό καφέ φίλτρου:
- La Clemencia – Costa Rica
Cup Profile: sweet, floral, dark fruits, high complexity
- Maker Series Geisha 227 – Panama
Cup profile: white peach, narcissus, grapefruit zest, raspberry, jackfruit, cacao nib, dried orange, maple syrup, velvety
Ασφαλώς φροντίσαμε το κόσμος να δοκιμάσει τον δικό μας δροσιστικό και καλύτερο Iced Brewτης πόλης με:
- Divino Nino – Costa Rica
Cup Profile: blueberry. cocoa nibs, raisin, black cherry acidity, syrupy body &
- Hariti – Ethiopia
Cup profile: bergamot, spicy, chocolate, sweet acidity, fine silky body, very smooth
*** Special “cupping” event τη Δευτέρα 1/10, 17.30 – 18.30
Παράλληλα, τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε εξαιρετικά ενδιαφέρον Cupping με 7 διαφορετικές Geisha, από τον μετρ Γιάννη Ταλούμη και τον specialist Στέφανο Δωματιώτη. Η διαδικασία, που περιλαμβάνει τα στάδια 1. Dry Aroma, 2. Wet Aroma και 3. Tasting έλαβε χώρα με την ίδια ποικιλία, με επτά όμως διαφορετικές Geishaαπό διαφορετικές χώρες και φάρμες.
Οι χώρες ήταν οι Κόστα Ρίκα, Παναμάς και Κολομβία και οι καφέδες, οι El Bado, La Clemencia, El Centro, LaPalma y El Tucan και Ninety Plus.
*** Last but not least η oμιλία του Γιάννη Ταλούμη στο The Lab με θέμα:
Διαδικασία Ζύμωσης: Ένα κρίσιμο βήμα στην ανάπτυξη των αρωμάτων – Wet process.
Until next year!!!