Τσάι

Το τσάι, ένα ρόφημα με τη μεγαλύτερη, ίσως, διάδοση σε όλον τον κόσμο, είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας πολλών λαών. Το τσάι προέρχεται από το τεϊόδεντρο που ανήκει στην οικογένεια των Camellia. Το δέντρο αυτό παρουσιάζει πολλές ποικιλίες από τις οποίες προέρχονται και οι διαφορετικές ποικιλίες τσαγιού που καταναλώνουμε (πράσινο, λευκό, μαύρο τσάι κλπ). Το τεϊόδεντρο ευδοκιμεί σε κλίματα ζεστά και υγρά, ενώ απαιτείται και έντονη ηλιοφάνεια αλλά και βροχόπτωση. Στη φύση το τεϊόδεντρο το συναντάμε έως και 10-15 σε ύψος.
Η μπουτίκ με το χύμα τσάι Suki στο Belfast, που άνοιξε για πρώτη φορά το 2005 από την Annie και τον Oscar, έχει πλέον ιδιαίτερα ισχυρή παρουσία στην αγορά του χύμα τσαγιού στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η εταιρία Suki Tea αναζητά με ηθικές πρακτικές χύμα τσάι ανά τον κόσμο και δημιουργεί μίγματα τσαγιού, ροφήματα βοτάνων και φρούτων.

Η εταιρεία Suki έχοντας ως βασικό άξονα την υιοθέτηση βιώσιμων και φιλικών προς το περιβάλλον πρακτικών, από 23/9/2019 υιοθέτησε και άρχισε να χρησιμοποιεί συσκευασίες χωρίς πλαστικό για τα προϊόντα της. Οι ολοκαίνουριες συσκευασίες είναι ολοκληρωτικά ανακυκλώσιμες, δίνοντας ακόμη και την δυνατότητα μετά την χρήση τους να μετατραπούν σε λίπασμα, πράγμα που συνδράμει σε πολύ μεγάλο βαθμό στην προστασία του περιβάλλοντος και κατ’ επέκταση του πλανήτη.

https://suki-tea.com/