Το 3ο Taf Barista Challenge

Στις 10 Δεκεμβρίου ολοκληρώθηκε το 3ο Taf Barista Challenge.

Πολλοί coffee lovers συγκεντρώθηκαν στο Cultivos Coffee (Σκουφά 66, Αθήνα) για μια εορταστική βραδιά που διοργάνωσε η taf, με ζωηρή μουσική, κεφάτες συζητήσεις, και παρακολουθώντας τις εξαιρετικές ικανότητες των 16 διαγωνιζομένων, νιώθοντας την αγωνία να αυξάνεται κατά τη διάρκεια κάθε γύρου προς τον τελικό.

Οι διαγωνιζόμενοι κλήθηκαν να δοκιμαστούν στην προετοιμασία τριών διαφορετικών ροφημάτων: την παρασκευή ενός hand-brew, για την ανάδειξη των βέλτιστων γευστικών χαρακτηριστικών του καφέ, με τον Creativa Static Geisha Panama από τη σειρά Taloumis Family Limited Reserve, την παρασκευή ενός εσπρέσο, και ενός flat white, μία δημιουργική δοκιμασία για την ανάδειξη του καλύτερου latte art, με τον Sumava Ariston 0303 – Costa Rica από τη σειρά Single Estate.

Τρία μεγάλα βραβεία επιλέχθηκαν για τους τρεις πρώτους νικητές. Το έπαθλο της 1ης θέση ήταν ένας μύλος καφέ Goat Story Arco Coffee Grinder και το χρηματικό έπαθλο των 160€, της 2ης θέσης, ένας μύλος καφέ Comandante C40 Grinder Nitro Blade, και της 3ης θέσης, ένα Taloumis Family Limited Reserve Filter Kit και συμμετοχή στο σεμινάριο SCA Barista Skills: Foundation Level.

Συγχαρητήρια στους τρεις νικητές του 3ου Taf Barista Challenge: τον Βύρων Κούκα, που κατέκτησε την 1η θέση, την Έλενα Τουρτούλλη, που κατέκτησε τη 2η θέση, και τον Γιάννη Ζώρα, που κατέκτησε την 3η θέση, καθώς και σε όλους τους διαγωνιζόμενους που αποδέχτηκαν την πρόκληση και μας έδωσαν το καλύτερο φλιτζάνι τους.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ομάδα των κριτών, η οποία αποτελούνταν από τον Νίκο Μπέλλη, την Αθανασία Καλαμπαλίκη, και την Γρηγορία Κατσικάρου, μαζί με τον τεχνικό κριτή, Γιάννη Γιαννακόπουλο, καθώς και στους εξαιρετικούς, Μιχάλη Καραγιάννη, παρουσιαστής του 3ου Taf Barista Challenge και DJ Εύη Σιδηροπούλου, που κράτησαν δυνατή την ενθουσιώδη διάθεση των θεατών και των διαγωνιζομένων, καθ’ όλη τη διάρκεια της βραδιάς.

Στο τέλος, το 3ο Taf Barista Challenge ολοκληρώθηκε με άκρως διασκεδαστικό πάρτι για να γιορτάσουμε αυτή την αξέχαστη βραδιά. Μέχρι το επόμενο Taf Barista Challenge!