Γιορτάζουμε 15 Χρόνια Taf Coffee Shop

Φέτος, το Taf Coffee Shop γιορτάζει 15 έτη λειτουργίας και 15 έτη μίας πορείας που διαμόρφωσε και θεμελίωσε τη νέα κουλτούρα καφέ στην Ελλάδα. Σε μία Ελλάδα, όπου πριν από δεκαπέντε χρόνια το τοπίο του καφέ ήταν πολύ διαφορετικό από το σημερινό, η taf παρουσίασε πρώτη μία νέα φιλοσοφία και έθεσε τις βάσεις για την εισαγωγή του καφέ υψηλής ποιότητας στην καθημερινότητα όλων, χωρίς διακρίσεις και περιορισμούς.

Το 2009, το flagship κατάστημα Taf Coffee Shop άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του, στο κέντρο της Αθήνας, στην οδό Μπενάκη 7, ξεκινώντας ως μία ιδέα που στόχο είχε να φέρει μία νέα πνοή στον τρόπο που λειτουργούσαν τα παραδοσιακά coffee shops, και να δώσει στον “specialty” καφέ μία πιο ουσιαστική θέση στη συνείδηση του κόσμου. Ο εμπνευστής της ιδέας αυτής, Γιάννης Ταλούμης μαζί με την ομάδα της taf, ανέπτυξαν ένα concept με ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα, καθώς ο υψηλής ποιότητας καφές είναι προϊόν μίας αλυσίδας ανθρώπων που τον δημιουργούν με πάθος και σεβασμό. Μία αλυσίδα που εκτείνεται τις φάρμες του καφέ, στα πιο απομακρυσμένα μέρη του κόσμου, όπου τοπικοί παραγωγοί με αφοσίωση δημιουργούν την πρώτη ύλη, έως το Roastery της taf, όπου τα επιδέξια χέρια του Head Roaster Ηλία Ταλούμη εξάγουν όλα τα μοναδικά γευστικά και αρωματικά χαρακτηριστικά του καφέ, και τέλος, στην εξειδικευμένη ομάδα των taf Baristas, που μέσω της τεχνογνωσίας, τις πρωτοποριακές τεχνικές, και τον κορυφαίο εξοπλισμό, παρασκευάζουν το τελικό αποτέλεσμα που λαμβάνει ο πελάτης στο φλιτζάνι του. Όλοι αυτοί οι παράγοντες δημιουργούν την έννοια του Taf Coffee Shop.

Η taf αποτελεί ένα δίκτυο ανθρώπων που αγαπούν τον καφέ. Το Taf Coffee Shop είναι αντανάκλαση μιας σταθερής εξελικτική πορείας, με γνώμονα το μεγάλο πάθος για τον καφέ, καθώς και τη δέσμευση να παρέχει μία ξεχωριστή γευστική εμπειρία. Μέσα από την καινοτομία, την εκπαίδευση, αλλά και την προσήλωση στην αναβάθμιση του coffee industry, η ομάδα της taf συνεχίζει να προσφέρει στη πολυδιάστατη κοινότητα του καφέ, και να μετατρέπει την επίσκεψη κάθε πελάτη σε μία πραγματικά μοναδική εμπειρία.

Σας ευχαριστούμε που είστε μέρος αυτού του ταξιδιού!