03/2021 Η taf στηρίζει το Wasterwater & Treatment System project, στη Boa Vista, Sitio da Urda, Brazil

Για την taf το πρόγραμμα Direct Relationship είναι από τους βασικότερους πυλώνες για τη διασφάλιση της υψηλής ποιότητας και της συνέπειάς μας. Αποτελεί τον πυρήνα μας και βασίζεται στη προσωπική σχέση, στην αμοιβαία εμπιστοσύνη, στην ειλικρίνεια και στο σεβασμό, ενώ στηρίζεται στην άμεση σχέση και επαφή που έχουμε με τους συνεργάτες μας.

Μέσα από το πρόγραμμα taf direct relationship ο Γιάννης Ταλούμης στα πλαίσια της συνεργασίας μας επισκέπτεται τους συνεργάτες της taf στις φάρμες τους και είναι πάντα πρόθυμος να στηρίξει τις τοπικές κοινότητες.

Τιμώντας τη πολύτιμη και ειλικρινή σχέση με τους συνεργάτες μας, αυτή τη χρονιά, η taf με μεγάλη χαρά στήριξε την τοπική κοινότητα της Boa Vista, για το σύστημα μεταφοράς και επεξεργασίας λυμάτων.

Ένα project που προωθεί τη βιώσιμη καλλιέργεια και την αποτελεσματική διαχείριση των πόρων, με πολλαπλά οφέλη τόσο για το περιβάλλον, όσο και για τους ανθρώπους της περιοχής.

Χαιρόμαστε και απολαμβάνουμε πάντα να βρισκόμαστε κοντά στους συνεργάτες μας και μαζί, να δημιουργούμε!

Boa Vista Valley – Σύστημα μεταφοράς και επεξεργασίας λυμάτων

Εκτέλεση έργου:

Κάθε σπίτι διαθέτει βιοδιεστέρα για τη πρωταρχική φροντίδα του συστήματος αποχέτευσης.  Σε αυτό το σημείο  γίνεται η αφαίρεση των χονδροειδών σωματιδίων. Μετά από το στάδιο της αφαίρεσης, τα απόβλητα ενώνονται και κατευθύνονται στον κήπο φιλτραρίσματος (κατασκευασμένος υγρότοπος) όπου γίνεται η δευτερεύουσα επεξεργασία για την απομάκρυνση των λεπτών αιωρούμενων και των διαλυμένων σωματιδίων. Τέλος, τα επεξεργασμένα λύματα κατευθύνονται στο στάδιο του φιλτραρίσματος και της εξατμισοδιαπνοής, προκειμένου να απορριφθούν από το περιβάλλον μετά την αφαίρεση περίπου του 95% της οργανικής ύλης που υπήρχε αρχικά.

Stage 1 – Βιοδιεστέρας

Όλα τα λύματα που βγαίνουν από την αποχέτευση του σπιτιού μαζεύονται στο πρώτο σημείο συλλογής και από εκεί καταλήγουν στο βιοδιεστέρα(1). Εδώ, τα λύματα περνούν αργά προς τα κάτω, γεγονός που προάγει την καθίζηση των χονδροειδών σωματιδίων και την πρώτη βιολογική επεξεργασία των λυμάτων. Τα λύματα περνάνε επίσης από ένα εσωτερικό φίλτρο πριν φύγουν από το βιοδιεστέρα με κατεύθυνση το πρώτο κιβώτιο ανάλυσης(2). Το ίζημα και το συσσωρευμένο υλικό ονομάζεται λάσπη και απορροφάται μέσω σωληνώσεων όταν ανοίγει η βαλβίδα που βρίσκεται μέσα στο κιβώτιο ξήρανσης (3) λάσπης. Αυτή η λάσπη αφήνει το βιοδιεστέρα σε μια απόλυτα σταθερή κατάσταση. Μετά από λίγες μέρες αφυδατώνεται και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν λίπασμα εδάφους.

Stage 2 – Κήπος Φιλτραρίσματος (Κατασκευασμένος Υγρότοπος)

Τα ημι-επεξεργασμένα λύματα που βγαίνουν από το βιοδιεστέρα μαζεύονται στο κιβώτιο ανάλυσης (4) και κατευθύνονται προς τον κήπο φιλτραρίσματος (κατασκευασμένος υγρότοπος) (5), από όπου διανέμονται ομοιογενώς από ένα διάτρητο πλαστικό σωλήνα. Ο κήπος είναι  γεμάτος χαλίκια, ρίζες φυτών και μικροοργανισμούς. Η παρουσία φυτικών ριζών σε περιοχές στον κήπο όπου υπάρχει νερό, δημιουργεί ποικιλομορφία στη μικροβιολογική κοινότητα και προάγει μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στην απομάκρυνση οργανικών υλικών και θρεπτικών ουσιών από τα λύματα. Τα επεξεργασμένα λύματα συλλέγονται από διάτρητο σωλήνα, παρόμοιο με αυτόν που χρησιμοποιήθηκε στο προηγούμενο βήμα, και κατευθύνονται στο τελευταίο κιβώτιο ανάλυσης (6).

 

Stage 3 – Μονάδες Φιλτραρίσματος και Εξατμισοδιαπνοής

Από το τελευταίο κιβώτιο ανάλυσης, τα επεξεργασμένα λύματα κατευθύνονται σε μία από τις μονάδες φιλτραρίσματος και εξατμισοδιαπνοής (6). Αυτές είναι τοποθετημένες σε ζεύγη, οπότε όταν χρησιμοποιείται η μία, η άλλη επεξεργάζεται και διασκορπίζει τα συσσωρευμένα απόβλητα (7). Σε αυτό το στάδιο, τα επεξεργασμένα λύματα διανέμονται μέσω ενός διάτρητου σωλήνα πάνω σε ένα στρώμα χαλικιού. Πάνω από το χαλίκι υπάρχει η σόλα στην οποία τα φυτά μετατρέπουν μέρος των επεξεργασμένων λυμάτων τους σε υδρατμούς, ενώ τα υπόλοιπα διασκορπίζονται με ασφάλεια στη γη.