30/12/2014 Τρεις μέρες Istanbul Coffee Festival

Η ομάδα της Taf επέστρεψε από την Κωνσταντινούπολη μετά από ένα παραγωγικό τριήμερο στο πρώτο φεστιβάλ καφέ της Κωνσταντινούπολης, που έγινε στο κτίριο της Σχολής Γαλατά. 

Σε από τα πιο όμορφα κτίσματα της Πόλης, η Αστική Σχολή Γαλατά λειτούργησε για περισσότερα από 40 χρόνια ως εκπαιδευτικό ίδρυμα στο οποίο μορφώθηκαν μεγάλες προσωπικότητες, ωστόσο μετά τα Σεπτεμβριανά το 1955 αποδυναμώθηκε και εγκαταλήφθηκε. Αποτελεί το πρώτο από τα βακούφια (περιουσία που ανήκε στην εκκλησία) που επιστράφηκε από την τουρκική κυβέρνηση στους νόμιμους ιδιοκτήτες το 2012 και σήμερα ξαναζωντανεύει φιλοξενώντας εκδηλώσεις και δράσεις συνυφασμένες με την τέχνη και το σύγχρονο γίγνεσθαι.

Περπατώντας στους διαδρόμους νιώθεις πως πρόκειται για ένα χώρο πολιτισμού, που μετά από χρόνια αξιοποιείται. Τις ημέρες του φεστιβάλ είχαμε τη δυνατότητα να γνωρίσουμε ομοϊδεάτες επαγγελματίες, να προσφέρουμε εκλεκτό καφέ  στο Artisan Bar της La Marzocco και να μιλήσουμε με ενημερωμένους καταναλωτές. Παράλληλα, οργανώθηκαν 5 workshops για επαγγελματίες και καταναλωτές, sensory skills cupping workshop με τον Γιάννη Ταλούμη και brewing methods με τον Στέφανο Δωματιώτη.

Η συμμετοχή σφραγίστηκε με επιτυχία αλλά και με μεγάλη προσωπική ικανοποίηση για την διάδοση της κουλτούρας της Taf σε ένα ιστορικό κτίριο.

https://youtu.be/-6n6sxa2T1s