21/02/2018 Πρώτη θέση στο Ελληνικό Πρωτάθλημα Brewers και δεύτερη θέση στο Ελληνικό Πρωτάθλημα barista για την taf

Άλλες δύο πολύ σημαντικές διακρίσεις για την taf, για τις οποίες νιώθουμε ιδιαίτερα περήφανοι!

Ο Στάθης Κορέμτας κέρδισε την πρώτη θέση στο Ελληνικό Πρωτάθλημα Brewers και η Ειρήνη Δασκαλοπούλου τη δεύτερη θέση στο Ελληνικό πρωτάθλημα barista, στα πλαίσια των Coffee Events κατά τη διάρκεια της έκθεσης HORECA 2018.

Ο Στάθης, με ήδη δύο ίδιες διακρίσεις στο ελληνικό πρωτάθλημα το 2016 και 2017 καθώς και στα αντίστοιχα διεθνή πρωταθλήματα Brewers Cup (3η θέση το 2017 & 12η θέσης το 2016) στο ενεργητικό του, συμμετείχε αυτή τη χρονιά με ποικιλία Geisha, το lot 227 από το Ninety Plus Geisha Estate που βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή Chiriqui στον Παναμά. Ο Στάθης χρησιμοποίησε τη μέθοδο παρασκευής V60 και πραγματοποίησε μία εντυπωσιακή παρουσίαση. Θα συμμετέχει για άλλη μία χρονιά στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Brewers που θα διεξαχθεί στο Ντουμπάι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Η Ειρήνη, έλαβε τη δεύτερη θέση, παρουσιάζοντας  το “fresh project”. Ενώ δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα το harvest της Ninety Plus στην ευρύτερη περιοχή Chiriqui στον Παναμά, μία μικρή ποσότητα ποικιλίας Geisha (μέθοδος επεξεργασίας washed) από το Ninety Plus Geisha Estate, στην ευρύτερη περιοχή Chiriqui στον Παναμά από τις πρώτες ημέρες συγκομιδής, ταξίδεψε στην Αθήνα με το parchment, εφόσον είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία drying (διάρκειας 17 ημερών). Ο καφές παρέμεινε σε ελεγχόμενη θερμοκρασία και υγρασία στην taf προκειμένου να «ξεκουραστεί» για άλλες 35 ημέρες. Στη συνέχεια ακολούθησε η διαδικασία hulling (αποφλοίωση) και με καβούρδισμα 4 ημερών χρησιμοποιήθηκε από την Ειρήνη στο Ελληνικό Πρωτάθλημα Barista για τα ροφήματα espresso & cappuccino. Όσον αφορά το signature ρόφημα, η Ειρήνη χρησιμοποίησε την ποικιλία Geisha απο το ίδιο κτήμα, με natural επεξεργασία. Το καβούρδισμα έγινε “on stage” με τη βοήθεια του μηχανήματος IKAWA. Όλο το project που προετοίμασε και παρουσίασε η Ειρήνη στον διαγωνισμό ήταν ιδιαίτερα πρωτοποριακό, έχοντας σκοπό να γίνει δοκιμή καφέ σε πολύ γρήγορο χρόνο από την συγκομιδή, γεγονός που στην πραγματική και «κανονική» διαδικασία που ακολουθείται δεν είναι εφικτό.

Οι διακρίσεις αυτές ήταν αποτέλεσμα σκληρής και συντονισμένης προσπάθειας, τόσο από την πλευρά των συμμετεχόντων όσο και από την ομάδα της taf.

Τέλος, υπεύθυνος για το επιδέξιο roasting των εξαιρετικών καφέδων που χρησιμοποίησαν ο Στάθης και η Ειρήνη είναι ο Ηλίας Ταλούμης, υπεύθυνος παραγωγής στο taf roastery.