9-12/10/2018 Η taf αποκτά το lot του νικητή του φετινού COE Peru!

Το φετινό Cup of Excellence του Περού έλαβε χώρα στη Λίμα στις 9-12/10. Σαν μέλος της Διεθνούς Κριτικής Επιτροπής του Cup of Excellence, o Γιάννης Ταλούμης, CEO και Head of Quality της taf, παρεβρέθηκε στην διοργάνωση, ήρθε σε επαφή με τους παραγωγούς, και γνώρισε νέους εξαιρετικούς καφέδες. Το Cup of Excellence του Περού 2018 ήταν το δεύτερο κατά σειρά που διεξήχθη στη χώρα. Συνολικά προεπιλέχθηκαν 300 καφέδες, οι οποίοι πέρασαν από το National Jury του Περού, και μετά από αξιολόγηση και ανάλυση έφθασαν στα χέρια του International Jury του οργανισμού. Για να περάσει ένας καφές στο επόμενο στάδιο θα πρέπει να έχει βαθμολογία τουλάχιστον 86. Αυτοί οι 30 καφέδες αξιολογήθηκαν με βάση της φόρμας αξιολόγησης του Cup of Excellence, από τους οποίους οι 24 κατάφεραν να σκοράρουν 86+. Οι καφέδες αυτοί αξιολογήθηκαν με βάση το density του αρώματος αλλά και με βάση τα παρακάτω κριτήρια:

Clean Cup
Sweet
Acidity
Mouthfeel
Flavor
Aftertaste
Balance

Οι 24 καφέδες που κατάφεραν να σκοράρουν 86+, ξαναδοκιμάστηκαν από τους 23 κριτές του International Jury του Cup of Excellence, με στόχο να αναδειχθούν οι καλύτεροι 10 καφέδες.

Ο νικητής του φετινού Cup of Excellence, ήταν ο Dwigth Aguilar Masias από τη φάρμα Nueva Alianza, η οποία βρίσκεται στην περιοχή Cuzco, κοντά στο Machu Picchu. O καφές του, ποικιλίας Gesha, κατάφερε να σκοράρει 91.08 βαθμούς! Ο Dwigth Aguilar Masias επέστρεψε στη φάρμα του μετά από πολλά χρόνια και με πολλή γνώση και πάθος για να τη βελτιώσει. Ανέλαβε ένα επίπονο έργο οκταετούς προσπάθειας και αφοσίωσης, των οποίων το αποτέλεσμα αντανακλάται στην ποιότητα του καφέ.

Ο Γιάννης Ταλούμης, είχε ξεχωρίσει αυτόν τον καφέ, από τα πρώτα στάδια της αξιολόγησης και είμαστε πραγματικά περήφανοι που καταφέραμε να αποκτήσoουμε το lot μετά από auction.

Βρείτε αυτόν τον υπέροχο καφέ εδώ: http://www.cafetaf.gr/el/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%8A%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%B1/%CE%BA%CE%B1%CF%86%CE%AD%CF%82/taloumisfamilylimitedreserve-exoticvarieties/nuevaalianzacoeperu20185204129022089.html